Pompa de caldura aer apa pret

Pompa de caldura aer apa pret

Hai sa vedem care sunt preturile la pompele de caldura aer apa. Aceasta varianta de pompa este pompa de caldura cel mai usor de montat si instalat si evident cea mai ieftina solutie de incalzire.

Surpriza cea mai mare este ca preturile variaza destul de mult si la aceste pompe de caldura asa ca alegerea este destul de dificila.

In primul rand preturile variaza in functie de capacitatea pompei, evident, o pompa mai mare costuri mai mari, dar si de tipul constructiv al acesteia.

Practic in sistemul de pompa de caldura aer apa avem o varianta constructiva de tip monobloc care poate fi exterioara sau interioara. Gama monobloc de pompa de caldura la randul ei este realizata in doua variante. Unele unitati externe foarte mari, cu evaporatoare supradimensionate si variantele similare cu unitatile de aer conditionat de tip slim.

A doua varianta este cea de tip split, adica o uniatate exterioara slim si o unitate interioara unde se afla amplasat schimbatorul de caldura. Unitatile sunt legate printr-un traseu frigorific.

Acum toate pompele de caldura au si sunt realizate in principiu cu componente din Asia. Evident ca cele mai ieftine solutii sunt cele realizate complet acolo si cu marketing mai putin.

Pentru aceasta analiza am luat in  consideare brandurile Chofu, Hitachi, Mitsubishi Electric, Mitsubishi HI, Wolf, Nibe,

Da evident ca pe langa aceste branduri mai sunt multi alti producatori, cam orice producator de aer conditionat mai face si pompe de caldura.

Culmea este ca pompa de caldura aer apa este ceva mai scumpa decat varianta sa apa apa, asa ca cea mai ieftina pompa de caldura pe container ramane in varianta apa apa.

Din brandurile mentionate mai sus toata lumea o da pe calitate, branduri japoneze, suedeze si nemtesti.

Asa ca voi incepe sa va fac o analiza pe branduri:

 

Pret pompele de caldura Chofu

Pompele de caldura de la Chofu, japoneze zic ei, se comercialzeaza doar in variante monobloc externe si in momentul de fata au printre cele mai mici preturi de pe piata.

Trebuie sa mai rezolvi problema cu posibilitatea de a ingheta unitatea exterioara dar sunt dotate cu un controller intern destul de inteligent care stie sa faca o gramada de functii.

Variantele comerciale sunt 6, 10, 12, 16 kW la 220 de V si 16 kW la trifazic. Preturile incep de la 2400 de eur + tva pentru pompa de 6 kW si se duc  pana la aproximativ 4500 de eur + tva pentru pompa de 16 kW. Preturile sunt pentru pompa cheala fara accesorii.

Pret pompele de caldura Mitsubishi

Pompele de caldura Mitsubishi au un pret foarte scazut pentru varianta cu schimbatorul de caldura pe afara, ei au variante incepand de la 4, 5, 8 , 10, 12, 14 si 23 de kW. Pretul pentru varianta de 8 kW este de aproximativ 3700 de eur cu tot cu tva, iar pentru varianta de 14 kW pretul este de 6600 de eur cu tva.

Variantele Mitsubishi Ecodan cu unitate interioara de tip split au capacitati de 8. 11 si 14 kW.

Pretul pentru un Mitsubishi Ecodan de 8 kW este de aproximativ 5800 de eur cu tva inclus iar pentru unul de 14 kW este de 8535 eur

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: